Вартість харчування учнів та вихованців закладу здійснюється за кошти місцевого бюджету.

Меню складено з врахуванням калорійності та відповідно до норм харчування.  Перелік страв, які рекомендовані для включення у раціон харчування, містить різноманітні страви з м’яса, риби, молока, сиру, борошняних виробів, фруктів та овочів.

Додаток 2

до наказу управління освіти

міської ради

міста Кропивницького

від  29 грудня 2017№  1059/о

 

Категорія

Вартість харчування, грн

Для вихованців санаторного закладу дошкільної освіти

№ 65 «Лукомор'є»

Для дітей, які перебувають  в ясельних групах

Для дітей, які перебувають в садових групах

25.00

35.00

Для вихованців

закладів дошкільної освіти

Для дітей, які перебувають  в ясельних групах

Для дітей, які перебувають в садових групах

20.00

30.00

Для вихованців закладів дошкільної освіти у групах з цілодобовим перебуванням

 (4 - разове харчування)

Для дітей, які перебувають  в ясельних групах

Для дітей, які перебувають в садових групах

25.00

35.00

Для учнів

пільгових категорій

комунального закладу «НВО«Загальноосвітня школа-інтернат   І-ІІІ ступенів, ліцей «Сокіл», центр позашкільного виховання

тих, що перебувають

у закладі цілодобово

Від 6 років до 10 років

Від 10 років і старше

40.00

50.00

тих, що перебувають

вдома

20.00

25.00

Для учнів 1-4 класів не пільгових категорій школи-інтернату (сніданок)

7.00

Для учнів спеціальних шкіл (класів)

 2-разове харчування

25.00

Для учнів 5-11 класів пільгових категорій

закладів середньої освіти (сніданок)

10.00

Для учнів пільгових категорій закладів середньої освіти, які відвідують групи продовженого дня (обід)

10.00

Для учнів 1 – 4 класів закладів середньої освіти (сніданок)

7.00

 

 

Рекомендоване примірне двотижневе меню

для учнів, які навчаються в НВО «СЗОШ І-ІІст. №1  - ДНЗ» 

в межах передбачених асигнувань

на зимово-весняний період

 

№ рецептури

ПОНЕДІЛОК

1-4 кл.

5-10 кл

№ рецептури

ПОНЕДІЛОК

1-4 кл.

5-10 кл

 

Сніданок

 

 

169

Яйце варене

1 шт

1 шт

292

Рис відварний з овочами

150

200

290

Каша гречана

100

150

к/к

Хліб житньо-пшеничний

40

50

352

Кавовий напій на згущеному молоці

200

200

 

Ковбаса відварна

25

50

1.306

Сир твердий

20

25

350

Чай з лимоном

200/5

200/5

 

Фрукти свіжі

100

150

 

 

 

 

к/к

Хліб житньо-пшеничний

50

50

 

Обід

 

 

 

Обід

 

 

87/88

Суп картопляний з галушками (макаронними виробами)

250

250

81

Суп гороховий з грінками

250/30

250/30

300

Пюре картопляне - морквяне

150

200

295

Макарони відварені

100

150

195

Риба смажена (припущена)

50

50

219

 Ковбаса (Сосиска відварна)

25

50

к/к

Хліб пшеничний

50

100

362

Сік

200

200

1.395

Узвар

200

200

к/к

Хліб пшеничний

50

100

 

Вафлі

50

-

 

Печиво

50

-

 

ВІВТОРОК

 

 

 

ВІВТОРОК

 

 

 

Сніданок

 

 

 

Сніданок

 

 

188

Запіканка сирна з манною крупою та соусом з повидла

100/30

150/30

36

Салат зі свіжої капусти

50

50

180

або ліниві вареники зі згущеним молоком

100/10

150/20

283

Плов з м’ясом

135

185

349

Чай

200

200

к/к

Хліб житньо-пшеничний

50

50

 

Обід

 

 

349

Чай з цукром

200

200

62

Борщ з квасолею

250

250

 

Обід

 

 

298

Стегна запечені з сиром

60

75

74

Розсольник

250

250

290

Каша пшенична розсипчаста, овочі солоні

100/20

150/20

236

Печеня по-домашньому, овочі солоні

175/20

175/20

к/к

Хліб пшеничний

50

100

к/к

Хліб пшеничний

50

100

326

Компот із свіжих плодів

200

200

1.395

Узвар

200

200

 

Фрукти свіжі

100

-

 

 

 

 

 

СЕРЕДА

 

 

 

СЕРЕДА

 

 

 

Сніданок

 

 

 

Сніданок

 

 

150

Каша молочна манна (гречана, пшоняна з м/в)

200/10

200/10

291

Каша пшоняна

100

150

349

Чай з цукром

200

200

1.306

Оладки з печінки

40

80

323

Фрукти свіжі

100

150

52

Огірок солоний

20

25

к/к

Хліб пшеничний з м/в та напівкопчена колбаса

50/5/15

50/10/25

350

Чай з лимоном

200/5

200/5

 

 

 

 

к/к

Хліб пшеничний

50

50

 

Обід

 

 

 

Обід

 

 

1.118

Капусняк

250

250

77

Суп овочевий зі сметаною

250/10

250/10

1.306

Оладки з печінки

40

80

290

Каша пшенична

100

150

295

Макарони відварні

125

150

261

Тюфтелі (1 варіант)

50/40

50/40

306

Морква тушкована

50

50

к/к

Хліб пшеничний

50

100

к/к

Хліб пшеничний

50

100

326

Компот із свіжих плодів

200

200

1.395

Узвар

200

200

54а

Ікра з моркви

50

50

к/к

Булка Майська

50

50

к/к

Булка підковка молочна

100

100

 

ЧЕТВЕР

 

 

 

ЧЕТВЕР

 

 

 

Сніданок

 

 

 

Сніданок

 

 

36

Салат зі свіжої капусти

50

50

150

Каша рисова молочна з м/в

200/10

200/10

290

Каша гречана розсипчаста

100

150

352

Кавовий напій

200

200

194

Хек тушкований з овочами в томаті

50/50

50/50

к/к

Хліб житньо-пшеничний з м/в та ковбасою напівкопченою

50/5/15

50/10/25

350

Чай з лимоном

200\5

200/5

 

 

 

 

 

Обід

 

 

 

Обід

 

 

74

Розсольник

250

250

80

Суп картопляний з гречаною крупою

250

250

235

Яловичина духова

150

180

43

Салат з вареного буряка

50

50

к/к

Хліб пшеничний

50

100

202

Биточок рибний

50

50

326

Компот із свіжих плодів

200

200

298

Картопляне пюре

150

150

 

Печиво

50

-

к/к

Хліб пшеничний

50

100

 

 

 

 

332

Кисіль

200

200

 

 

 

 

к/к

Булка «Каштан»

50

-

 

П'ЯТНИЦЯ

 

 

 

П'ЯТНИЦЯ

 

 

Сніданок

 

 

 

Сніданок

 

 

290

Каша  пшенична розсипчаста

100

150

290

Каша ячнева

100

150

285

Биточок  з філе птиці

50

50

227

Бефстроганов

50

75

 

або фрикадельки запечені

50

50

52

Овочі солоні

30

30

349

Чай з цукром

200

200

к/к

Хліб пшеничний

50

50

к/к

Салат зі свіжих овочів

50

50

354

Какао

200

200

 

Хліб житно-пшеничний

50

50

 

 

 

 

 

Обід

 

 

 

Обід

 

 

80

Суп картопляний з гречаною крупою

250

250

61

Борщ з квасолею

250

250

635

Бігос з м’ясом птиці

150

200

290

Каша вівсяна

100

150

1.296

або ліниві голубці (українські)

150

200

267

Ковбаски по-львівськи в сметанно-томатному соусі

50/30

50/30

к/к

Хліб пшеничний

50

100

к/к

Хліб пшеничний

50

100

332

Кисіль

200

200

362

Напій цитрусовий (сік фруктовий)

200

200

к/к

Булка з посипом

100

100

 

Вафлі

50

-

               ЗАТВЕРДЖУЮ:

               Директор   НВО

_______   Н. Станкевич

 

                                              

А К Т № 1

від  17.01.2018 року

КОМІСІЯ У СКЛАДІ:

голова комісії – Чередніченко Т.Г. –відповідальна за організацію харчування

члени комісії:   Антонова Л.І. – медична сестра,

Чермак Н.Ф. – голова БК закладу

Ковальчук Н.В. – заст..директора з НВР

Швець Т.П. – заст.. директора з госп. частини

Марчук Н.М. – голова Ради НВО

АхрароваТ.В. – голова ПК

здійснили  перевірку щодо  якості отриманих продуктів харчування та умов їх збереження.

Перевіркою встановлено наступне.

1.       Постачальниками продуктів є:

ТОВ «УкрПродДонСервіс» - сир твердий, риба хек

ТОВ «Мавік.К» - яйця, чай, крупа ячнева

ТОВ «Сервісторгпром» - сметана, сосиски

2.       На продукти подано супровідну документацію (декларація виробника, наявність сертифікатів якості продуктів, посвідчення)

3.       Холодильне обладнання забезпечене контрольними термометрами.

4.       Харчові продукти зберігаються при відповідних температурах, ведуться температурні листи .

5.       Добові проби зберігаються в окремо виділеному холодильнику.

6.       В складських приміщеннях продукти харчування зберігаються в підтоварниках та в холодильних камерах.

7.       Якість готової їжі в шкільній їдальні щодня  перевіряє  медична сестра.

8.       Для зберігання продуктів, які особливо швидко псуються,  використовується  5 побутових холодильники. Для молочних та м'ясних  продуктів  передбачено  окреме холодильне   обладнання. 

9.       Житній і пшеничний хліб зберігаються  окремо  один  від одного.  Дверцята  шафи  для  хліба  з отворами для вентиляції.  Хлібні полиці або лотки для зберігання хліба один раз на  тиждень  протирають  тканиною,  що змочена 1%  розчином столового оцту.

 

10.  З вичерпаним терміном продуктів харчування не виявлено.

Звіт

про проведену роботу  Ради по харчуванню

з 01.09.17 по 29.12.2017

              Адміністрацією НВО «СЗОШ № 1 – ДНЗ»  проведена відповідна робота з організації харчування учнів і вихованців навчального закладу, а саме.

По закладу  видано  наказ від 21.08.2017р.  № 129-о «Про організацію харчування учнів та вихованців НВО у  2017-2018 н.р.»

Призначено  відповідальну особу за організацію харчування учнів, заступника директора з виховної роботи  Чередніченко Т.Г.

Створено  Раду НВО  щодо контролю за організацією харчування .дітей   у складі:

Чередніченко Т.Г. – відповідальна за харчування;

Антонова Л.І. – медична сестра закладу;

Ковальчук Н.В. – заступник директора з НВР;

Чермак Н.Ф. – голова  батьківського комітету НВО;

Ахрарова Т.В.. – голова ПК;

Швець Т.П. –  заступник директора з господарської частини;

Марчук Н.М. – голова Ради НВО.

До 1 вересня 2017 року забезпечено розробку меню –розкладу на осінньо - зимовий період з урахуванням вікових груп дітей та учнів, грошових норм та примірного двотижневого меню за погодженням Управлінням Держпродспоживслужби міста Кропивницького.

 Затверджено режим харчування вихованців та графік видачі страв з харчоблоку. Режим харчування для учнів школи – дворазовий (сніданок, обід); для вихованців дошкільних груп – триразовий (сніданок, обід, полуденок); для вихованців дошкільної групи з цілодобовим перебуванням – чотириразовий (сніданок, обід, полуденок, вечеря).

Складання   щоденних  меню та меню-розкладів,  здійснюється медичною сестрою,  шеф-кухарем харчоблоку  на підставі примірних двотижневих меню і  підписується директором НВО.

Проводиться щомісячне попереднє замовлення на продукти харчування до баз постачальників продуктів харчування та продовольчої сировини відповідно до примірного двотижневого меню. Контролюється безпечність та якість продуктів та продовольчої сировини, які надходять до закладу. Працівники кухні суворо дотримуються санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог під час зберігання, кулінарної обробки продуктів харчування, дотримуються послідовності виробничого процесу та  технології приготування їжі для учнів та вихованців.

Продукти  харчування  та  продовольча  сировина  надходять   до   закладу  разом  із супровідними документами, які свідчать про їх походження та якість (накладні сертифікати відповідності, висновки санітарно-епідеміологічної експертизи тощо).

Бракераж   сирої   продукції   здійснюється   комірником, кухарем   із   залученням   медичної сестри закладу.

Облік дітей,  охоплених харчуванням, здійснює класний керівник та відповідальна особа за харчування.

Стан ведення документації на харчоблоці у належному стані.

За період  з 01.09.17р.  по 29.12.17р. Радою харчування  щомісячно складалися  акти за наслідками перевірки і розглядались наступні питання відповідно плану контролю за організацією харчуваня:

-       від 11.09.17 № 7 «Санітарно-гігієнічний стан харчоблоку та допоміжних приміщень», «Дотримання санітарних вимог під час приготування їжі».

-       від 13.10.17 № 8 «Зняття залишків з комори перед видачею на харчоблок».

-       від 30.11.17 № 9 «Закладка основних  продуктів».

-       від 22.12.17 № 10  «Дотримання умов зберігання та термінів реалізації продуктів».

Забезпечено виконання вимог чинного законодавства з питань організації харчування учнів та вихованців навчального закладу.

Питання про організацію харчування учнів школи і вихованців ДНЗ розглядались на педагогічній раді і раді закладу ( протокол № 1 від 30.08.17); нарадах при директорові ( протокол № 9 від 04.09;  11 від  03.11.17;  12 від  26.12.17) , нарадах ( щомісячно) при заступникові директора.

 

Інформація про організацію харчування доведена до відома батьків на загальношкільних зборах ( вересень, грудень 2017).

     Відповідно до Положення про спеціальну загальноосвітню школу для дітей, які потребують корекції фізичного або розумового розвитку (Наказ МОН від 15.09.2008 № 852) Розділ ІV п. 4.6 утримання учнів (вихованців) у спеціальних школах державної та комунальної власності здійснюється за рахунок держави.

 

    На підставі наказу управління освіти від 17.08.2017р. № 620-о по закладу видано наказ від 21.08.2017р. № 129-о "Про організацію харчування учнів і вихованців НВО у 2017-2018 навчальному році".

 

У закладі діє Рада по харчуванню. Щомісячно заплановано проведення перевірок щодо :

- дотримання режиму харчування

- якість продуктів харчування при отриманні від постачальника;

- закладка основних продуктів;

- ведення документації з питань харчування;

- дотримання умов зберігання та термінів реалізації продуктів;

-  стан відходів їжі, ведення журналу обліку відходів сирих продуктів;

- зняття залишків з комори перед видачею на харчоблок;

- зняття та зберігання добових норм;

- санітарно-гігієнічний стан харчоблоку та допоміжних приміщень;

- .формування культурно-гігієнічних навичок, культура харчування.

 

   

               Затверджую:

               Директор   НВО

_______ Н. Станкевич

                                              

А К Т № 8

від  «13 » жовтня 2017 року                                    

КОМІСІЯ У СКЛАДІ:

голова комісії – Чередніченко Т.Г. –відповідальна за організацію харчування

члени комісії:

Антонова Л.І. – медична сестра,

АхрароваТ.В. – голова ПК,

Чермак Н.Ф. – голова БК закладу

Швець Т.П. – заст.. директора з госп. частини

Марчук Н.М. – голова Ради НВО

Ковальчук Н.В. – заст..директора з НВР

в присутності комірника закладу Христич Т.А.  здійснили  перевірку щодо вибіркового зняття залишків продуктів, а саме:

№ п/п

Назва продуктів

Вага

 під час перевірки

Запис у журналі складського обліку

1.

крупа пшенична

43500

43500

2.

олія рослинна

22550

22550

3.

м'ясо

-

-

4.

горох

3650

3650

5.

вафлі

0,810

0.800

6.

гречка

42400

42400

7.

рис

42700

42700

8.

макарони

19500

19500

9.

цукор

81815

81815

10.

печиво

4350

4350

11.

сік фруктовий

101

101

12.

кавовий напій

7260

7260

13.

згущене молоко

15540

15540

14

крохмаль

4700

4700

15

томатна паста

3840

3840

16

яблука

14500

14500

17

борошно

84900

84900

Перевіркою були звірені записи в Журналі складського обліку матеріалів з фактичною вагою  та встановлено: надлишків та лишків немає.